14 Ocak 2014 Salı

VAR MI BLOG'DAN GÜZEL SOSYAL MEDYA? E YOK GİBİ!

Kullanılan başlıca internet hesapları facebook, twitter ve instagram. Ama eğer blog'unuz varsa, bence bunlardan hiçbirini kullanmanıza gerek yok. "Hadi canım!" demeyin, kendimden örnek vereyim.

İlk blog'umu 2009'un Eylül ayında açtım. 2013'ün Ağustos ayında da Kafa Dergi'yi ve Ters Düz'ü oluşturdum. Emin olun ki, blog'unuz olunca gözünüz ne twitter'da tweet'lemeyi, ne facebook'ta birbirini dürtmeyi, ne de instagram'da bakınmayı arıyor. Çünkü blog, bunların hepsini kapsayan bir "sosyal medya". Üstelik 140 karakter, 6 saniye gibi kısıtlamaları da yok. Fotoğrafınızı paylaşın, yazınızı yazın... Üstelik herkese açık! Yok onu ekleyeyim, bunu ekleyeyim derdi yok. İsteyen gelsin, baksın kardeşim. Çünkü blog'un mantığı bu. Tabii kendi kimliğini gizleyip yazan da var. Ama ben buna gerek duymuyorum, çünkü zaten paylaşmayı seven biriyim. Dosta düşmana duyuruyorum yazdıklarımı, çünkü kötü bir şey yazmıyorum. (Hem gizlensem de bir süre sonra dayanamayıp, "O benim! Benim işte!" deyip ortaya çıkıveririm, açık ederim kendimi.)

O kadar zaman internete sadece blog'um için girdikten sonra, bu yıl, bakın daha bu yıl, 2013'ün Eylül'ünde twitter ve facebook hesapları oluşturdum. O da zorunluluktan. Hatta facebook'ta blog'umun sayfası gibi bir şey var. Çünkü bir de oraya dağılmama hiç gerek yok, çünkü zaten blog'da yazdıklarımı yazacağım oraya da. Ne gerek var? Facebook'u sırf okul dergisinin yazışmalarını takip etmek için açtım. Twitter'ı da başta Kafa adına açtım, sonra onu pasif bırakıp kendi adımla açtım. Çünkü buna mecbur kaldım. O biraz daha gerekliymiş çünkü. Kısacası şu anda severek (ve sık sık) güncellediğim bir blog ve arada sırada sığdırabildiğim 140 karakterlik düşüncelerimi paylaştığım bir twitter adresim var. Başka da bir şeyim yok!


Siz de bir blogger'sanız eğer, bilirsiniz: Blog dünyası daha özel. Tumblr'la kesinlikle aynı kategoride değil mesela. Blog yazıları, yazanın elinden çıkıp okuyanın yorumlarıyla daha da zenginleşiyor. Aylar, hatta yıllar sonra bile okunuyor. Mesela 2009'da yazdığım, benim bile unuttuğum bir yazıma hala yorum yapanlar var. Bundan daha "üretken" ne olabilir ki? Bizim aramızda ayrı bir paylaşım var. Blog'u olan herkes bilir bunu.

Her sabah uyandığımda ilk blog'a bakarım hatta ben. Yazım beğenilmiş mi, okuyanda nasıl hisler uyandırmış gibi... Twitter'a ve facebook'a bakmam bile. Aklıma gelirse, akşam bakarım. Hemen de çıkarım, yine blog'a dönerim.

Facebook'ta, instagram'da gereksiz yere takılacağıma her şeyimi burada paylaşıp bir seferde bitiriyorum ben işi. En iyisi de bu. Bana ulaşmak isteyen de ulaşıyor zaten. Sadece bilmediğim, tanımadığım takipçilerim yok; ailem, akrabalarım, arkadaşlarım da takip ediyor beni. Ama yorumları takipçilerim yapıyor. Tanıdıklarıma yorum yaptırmıyorum ki hile olmasın. ":)"

Kısacası blog benim için çok özel bir alan. Ölene kadar buradayım ben!


12 yorum:

  1. al benden de o kadar :) ağzına sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. En güzeli de dediğin gibi burası . Ben hepsini kullanıyorum ama paylaşımlar asla blogumla aynı değil. İntagramla anlık fotoğraf takip etmeyi , paylaşmayı seviyorum. Facebookta arkadaşlarımla haberleşme ve paylaşım için twitter ise sadece takip edip anlık bilgi akışını görmek için...

    En sağlamı blog , bu konuda sana sonuna kadar katılyorum 2007 den beri öylesine güzel şeyleri paylaştık ki pek çok kişiyle. Blog güzeldir güzell ;)

    YanıtlaSil
  3. Blog Yazarlari hepimiz ayni fikirdeyiz zaten,gercekten de buranin tadi bambaska.Ben de Faceden yalnizca bir hesap actim ona da bin pisman oldum.Eski birkac arkadas ve hocalarimla kontak kurdugum icin kullaniyorum orayi da....Bir de face de birbirinin ayni sayfalar,herkesler ayni seyleri paylasip duruyor.Ama blog bambaska,hepimizin yazabilme ve üretebilme,yaratabilme yetenegi var az yada cok...Hepimiz burda olalim cok uzun bir zaman,sevgiyle ve dostca kal...

    YanıtlaSil
  4. Bakalım var mı yok mu :)
    Yeniyim daha doğrusu sayfam yeni banada beklerim :)

    YanıtlaSil
  5. çok haklısınız düşüncelerinizde,ben de blogumu facebook vs şeylerle çok ihmal ettim,dönem dönem hepimiz değişik durumlarda olabiliyoruz,ama blog yazmak başka birşeymiş,ben daha yeni yeni anlıyorum,blog sayesinde tanıştığım dost olduğum yüz yüze görüştüğüm iki arkadaşım var ve onlar iyi ki var diyebileceğim kişiler,görüyorsunuz blog yazmanın insana kattığı değeri...

    sevgilerimle

    minik

    YanıtlaSil
  6. hadi hayırlısı biz de ölene dek okuruz ya seni.
    :)

    YanıtlaSil
  7. Blog sosyaleştirmekle beraber bağımlılıkta yaratıyor. Dozunu ayarlamak gerek. İlerisi için eğer blogun, blogculuğun önüne set çekilmezse bugünün amatörleri yarının sosyal medyacıları olabilir :))

    YanıtlaSil
  8. twitter ve facebook adresim var ama mecburen var. süs olarak.
    blog dünyası olmasa nereye dökeceğim bunca derdimi bilmem..

    YanıtlaSil
  9. hislerimize tercüman olmuşsun , ne güzel!

    YanıtlaSil
  10. aaa!çok yaratıcısın,merakla bekliyorum,sorun olmaz elbette:)
    (tasarruf ettim,kendi blog'umdaki cevabı yapıştırdım:)
    çok sevgiler

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...