5 Mayıs 2016 Perşembe

BEŞİRLİ'DE YAŞAMAK İÇİN 7 NEDEN



Beşirli eskiden Trabzon'un Bebek'iydi... Evler denize sıfırdı, balkondan taş atsanız denize düşerdi. Maalesef Trabzon son yıllarda denizi doldurup hiçbir anlamı olmayan boş alanlar yaratma hevesine kurban gidince, Beşirli de denizden metrelerce içeride kaldı. Ama kalitesinden ve nezih çizgisinden hiç ödün vermedi! Beşirli artık Trabzon'un Cihangir'i, Nişantaşı'sı. Günün birinde olur da tası tarağı toplayıp Trabzon'da şehirli bir yaşam sürmek isterseniz, "neden Beşirli semtini tercih etmelisiniz"i anlatacağım bugün size... Tamam, denizden uzaklaştı ama Trabzon'un en güzel semti olan Beşirli'de yaşamak için hala sebep çok.

1 - NEZİH KOMŞULAR

Ev alma komşu al demişler, değil mi? Beşirli size bu sözün ne kadar da doğru olduğunu kanıtlamaya hazır! Trabzon'un ortam olarak en nezih/kaliteli semtlerinden biri olan Beşirli, genellikle okumuş, eğitimli insanların yaşadığı bir semt ve burada komşuluk ilişkileri gerçekten gelişmiş. Çaylı sohbetli ev buluşmalarının tadına doyum olmaz. 

2 - KAFELER&RESTORANLAR



Cihangir dediysek boşuna demedik! Beşirli, Trabzon'un kafe cennetidir. Lezzetten tutun dekorasyona kadar Trabzon'un en iddialı kafeleri Beşirli'de sıralanmıştır. Bir zamanların meşhur Palet'i ve Royal'i artık yoktur ama yeni açılan kafe ve pastaneler onları çoktan unutturmuştur. Hatta öyle kafeler vardır ki, konseptlikte Karaköy'dekilerden ayırt edilemezler. Denize sıfır lüks restoranlarda köfte/balık ikilisinden oluşan enfes bir akşam yemeği yemek de cabası. 

3 - BUTİK VE MARKETLER

Organik ürünlerin satıldığı marketler, yöresel sağlıklı atıştırmalıkların olduğu dükkanlar, küçük tasarım butikleri... Nişantaşı'nda değil, Beşirli'desiniz! 

4 - SABAH YÜRÜYÜŞÜ



Tamam, sahil yolu denizden metrelerce içeride kaldı ve deniz kıyısında artık şantiye tozu dumanı tütüyor ama olsun, en azından Beşirli'de bir yürüyüş yolu yok değil.

5 - DENİZ MANZARASI


Evet, evler denizden uzaklaştı ama balkonlar hala deniz manzaralı... Aa, Ters Düz mü görüyorum orada?

6 - ÜNLÜ GÖREBİLİRSİNİZ


Hayır, futbolcu değil kastettiğim... Karadeniz'de çekilen film ve dizilere ev sahipliği yapan yerin Trabzon olduğunu artık bilmeyen yok. Tabii diziler şehir merkezinden çok çok uzaktaki köylerde/yaylalarda çekiliyor, ama oyuncuların çoğu günün sonunda Beşirli'deki bir otelde konaklıyor. Dolayısıyla sokakta yürürken bir oyuncuyla selamlaşabilir, hatta kendinizi bir anda bir setin içinde bile bulabilirsiniz. Kısacası Beşirli sürprizlerle dolu bir semt. 

7 - HUZUR 

Beşirli, şehrin hem içinde hem dışında... Sahil yolunda trafik kilitlense de korna sesleri sizi çok rahatsız etmez. Yaz gecelerinde tek duyduğunuz kafelerden yükselen çatal bıçak sesleri ve neşeli kahkahalardır, o kadar. Kısacası, Beşirli şehrin en huzurlu ve sakin noktalarından biridir aynı zamanda. Bu yazı da Beşirli hakkında kısa bir bilgilendirme yazısı olmuş olsun.

Instagram hesabım: instagram.com/ofluoglumert
Twitter hesabım: twitter.com/ofluoglumert
Facebook hesabım: facebook.com/ofluoglumert


10 yorum:

  1. Karadenizimin her köşesi ayrı güzel. Gel gör ki artık bir Ankaralı sayılırım :(

    YanıtlaSil
  2. Karadenizimin her köşesi ayrı güzel. Gel gör ki artık bir Ankaralı sayılırım :(

    YanıtlaSil
  3. Şimdi emlak değeri tavan yapacak orda :)) Merak ettik, ne güzel anlatmışsınız...

    YanıtlaSil
  4. Kardeşim memleketimi çok güzel anlatmışsın beşirli de yaşıyordum ben de üniversiteye gidemedi kadar :)

    YanıtlaSil
  5. Memleket kokusu aldım resmen şuan, çok güzel yazmışsın. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. Memleket kokusu aldım resmen şuan, çok güzel yazmışsın. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. görmedim hiç. bi gitmeli :) o sahil yürüyüşündeki gök nasıl güzel çıkmış yaa :)

    YanıtlaSil
  8. Bülbülü altın kafese koymuşlar illede vatanım demiş hesabı sanırım. 9 aydır yaşıyorum anlatılan yerde ama hiç sevemedim burayı da Trabzon u da maalesef alışamadım bir türlü.

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...