4 Ekim 2016 Salı

BU AY BİTMEDEN...

Bu ay, film ve sinema açısından doyurucu bir ay. Takip etmek lazım.

Her şeyden önce Film Ekimi var. Diyorum da zaman yaratıp gidebilecek miyim, bilmiyorum. Daha programı bile inceleyemedim. 


Songül Öden'in oyunculuğunu Umutsuz Ev Kadınları'ndan beri bayılarak takip etmekteyim. Yeni filmi, daha doğrusu bir sanat filmi, Rüzgarda Salınan Nilüfer, vizyonda. Üstelik yönetmeni, Çoğunluk filmiyle tanınan Seren YüceAma İstanbul'da yalnızca bir iki yerde gösteriliyor. Yine Umutsuz Ev Kadınları'ndaki partneri Tülay Günal da bu filmde rol alıyor üstelik.


Belki bir de kötü bir kitaptan güzel bir film yapabilmişler mi diye, Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları'na giderim. Instagram'daki popülaritesi karşısında şüpheyle yaklaştığım bu kitabı okumuş ve bir şu bir de şu yazıları yazmıştım. Kitapta hikaye ancak 200. sayfada falan başlıyordu ve ben öyle çığır açacak bir kitap olduğunu da düşünmüyorum. Seven niye bu kadar sevdi anlamadım, çünkü konu da orijinal değil ve daha önce defalarca işlendi... Yine de, Tim Burton yönetmenliğine olduğu için ve dediğim gibi, kötü bir kitaptan güzel bir film yapabilmişler mi diye izlemeye gidebilirim.

Ve İnci Eviner retrospektifi: İçinde Kim Var? İstanbul Modern'de. Gitmeden olur mu? Olmaz! Desenden resme, videodan yerleştirmeye, fotoğraftan heykele her şey var. Serginin küratörü Levent Çalıkoğlu. 23 Ekim'de son buluyor. Bitmeden mutlaka gitmeli. Gitmişken Karaköy'de bir kafede oturup dergi karıştırmalı. 

Yani bu ay bitmeden tüm bunların hepsini yapmalı. Yapmaya çalışmalı. Da nasıl, hangi ara?

Sizi sosyal medya hesaplarıma bekliyorum:

instagram.com/ofluoglumert
twitter.com/ofluoglumert
facebook.com/ofluoglumert 

3 yorum:

  1. Hiç takip edemiyorum. Senden takip ederim artık ;)

    YanıtlaSil
  2. zaman yetmez oldu sahiden, bakalım sen yettirebilecek misin hayallerine zamanı :-)

    YanıtlaSil
  3. Tim Burton ne yapsa seviyorum, bakalım bu film nasıl :)

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

MERT OFLUOĞLU BENİM KÜÇÜK ŞAHESERİM GAZETE OKSİJEN RÖPORTAJ

Benim Küçük Şaheserim'le ilgili Gazete Oksijen’in sorularını yanıtladım. Röportajın tamamını Oksijen Gazetesi’nin web sitesinden okuyab...