9 Mart 2014 Pazar

DEEP'E YAPTIĞI HİÇ YAKIŞTI MI?


Deep sevdiğimiz bir blogger arkadaşımız. Ama bu son yaptığı şey bence onun hanesine kocaman bir eksi koydu.

Bu konuya gelmeden önce şunu belirteyim: Herkes yazıyla ilgili fikirlerini paylaşırken, yorumlar yaparken ve konuya farklı bakış açılarıyla yaklaşırken Deep'in yaptığı yorumların çoğu sadece şöyle oluyor: ":)"  Sadece bir gülücük. Bu onun tarzı veya birazdan açıklayacağım "taktiği" olduğundan, bu zamana dek bununla ilgili hiçbir şey söylemedim.

Ama... Dün onun bloguna bir yorum yazıp -ben bloglarda bana "sen" diyenlere bile "siz" derim, ne de olsa hiçbirini tanımıyorum, ama bana "sen" demeleri bir samimiyet göstergesi olduğundan hiç bozulmam, sadece ben "siz" demeyi tercih edenlerdenim- "Sizi çok seviyoruz, ama bloguma yorum yapmış olmak için yorum yaptığınızı düşünüyorum. Lütfen bir daha böyle yapmayın." dedim. "Yorumunuz onaylandıktan sonra yayımlanacaktır" gibi bir ifade çıktı, yani blogger yorumları okuduktan sonra isterse yayımlıyor. Bendeyse böyle değil, yorumunuzu gönderdiğiniz an sitede otomatik olarak yayımlanıyor. Yani ben yorumları iyi mi kötü mü diye ayırmıyorum, olduğu gibi yayımlıyorum, kötü yorumları da silmiyorum, sonuçta yorum denen şey her zaman pembe bulutlarla süslü olmak zorunda değil. Ama Deep, yorumumu gördükten sonra yayımlamadı. Bence hatasının farkındaydı ve benim yorumumu okuyan diğer yorumcuların da bana katılmasından korktu.

Deep neredeyse herkesin bloguna girip ya sadece gülücük bırakıyor ya da yazıda gördüğü bir kelimeyle ilgili yorum yapıp kaçıyor, böylece kendi bloguna gelinmesini sağlıyor.

Ama eğer bir blogger, işine gelen/gururunu okşana/onu öven yorumları yayımlayıp üstüne bir de cevaplıyorsa fakat işine gelmeyen yorumları yayımlamadan -yani kimse görmeden- siliyorsa, işte burada bu işin etiği açısından da büyük bir yanlış vardır. Ayıp vardır. Takipçilere yapılan bir saygısızlık vardır. "Yorumun beni övmüyorsa, burada duramaz!" durumu vardır. Yani yorumun tanımına aykırılık vardır.

Evet, Deep, sevdiğimiz bir blogger arkadaşımız. Ben de gerçekten seviyorum. Ama açıkçası bu hareketi ona hiç yakıştıramadım. Hem suçlu hem güçlü gibi oldu yani.

Bu yazının altına da şöyle bir yorum bırakmasını bekliyorum:

":("

6 yorum:

  1. boglarımız çok emek verdiğimiz için öyle kıymetli oluyor ki,bazen o'nu uzvumuz gibi bile görebilriz.
    aslında hayatımızın bir böümü ve kendimizi ifade etmemizi sağlayan ve de zorlamadan ,zorlanmadan dostluklar kurabildiğimiz bir ortam.
    çok da eğlenceli,bazen hoşa gitmeyen şeyler olabilir,sanırım böyle durumlar için kişisel önlemler alınabilir.
    bende yorumlara bariyer koymuyorum,belki de ihtiyaç duymuş olanlar varıdır.
    blog herkesin kendi özel platformu
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Deep le bu güne dek hiç yorumlaşmam olmadı.

    YanıtlaSil
  3. yorumunu, arkadaşlarımız senin yorumuna dayanarak senin hakkında olumsuz düşünmesinler diye seni düşünerek, sen üzülmeyesin ileride diye yayınlamadım. bazen yorum olarak :) işareti tabii ki koyuyorum. bu işaret, o yazıyı okuyup sevdiğimi gösteriyor. gülümseme işareti o bir alay etme işareti değil. o işaretin de benim yorumlarımda bir anlamı vardır. laf olsun diye koymuyorum. iyi ve dikkatli bir okurum ve yorum bıraktığım zaman laf olsun diye bırakmam. bunu beni okuyan arkadaşlar da bilir. yorumunu yayınlasaydım, bir sürü ortak arkadaşımızı sen üzmüş olacaktın. bense seni çok seviyorum ve ilerde iyi bir gazeteci ve sanatçı olacağını düşünüyorum. şu blog çevremizde bomba gibi olan en değer verdiğim insanlardan birisin. duyguların çok taşkın, çok heyecanlısın. ama sakin olmalısın. yukarda kullandığın sözcükler, yemin ederim sana uygun değil. taktik gibi sözcükler. sana yakışmadı mert. sen terbiyeli, iyi aileden, efendi bir insansın. her zaman senden yanayım ben. gülücük ve neşeli yorumlarım, içtenliğimdendir. bir de bak ama, başka blogçular hakkında böyle şeyler yazmamalısın. hepimiz blog arkadaşıyız. üstelik en başından beri iki blogunda da senden yanayım hep. böyle şeyler yazmamalısın. bu konuda seni de korumak istiyorum. sadece aklında olsun. bana bir özür borçlusun. sakinleştiğin ve sağduyulu düşündüğün bir zaman benden özür dilersen belki vicdanın daha rahat olur. ben bu yazını şu anda unutuyorum. sakilenleşmelisin. sen sadece yazını yaz. bırak blogçular naparsa yapsın. saygılarımla ve sevgilerimle. hadii unut böyle şeyleri ama saçma şeyler bunlar :)

    YanıtlaSil
  4. Ama sevgili Deep, konuyu farklı bir yöne çekiyorsunuz. Sizin hakkınızda yanlış düşüneceklerdi ve bence bu yüzden yayımlamadınız. Keşke yayımlasaydınız ve bu cevabı da oraya yazsaydınız... Her neyse. Bu yazıyı da gazeteciliğin bir gerekliliği olarak görelim o zaman. :)

    YanıtlaSil
  5. ama bak ben çoktan unuttum bu yazıyı. hatırlatma işte. bişi söleme. senin hakkında yanlış ve olumsuz düşüneceklerdi. bana inanmalısın. bana güven mert.seni korudum kendimi değil. sakin ol. senden yanayım. hep öyle olacağım. unut gitsin. olur böle şeler. :)

    YanıtlaSil
  6. esprili şakalı yorumlar yazıyorum sevdiklerime. alınganlık yapma taam mııı :)

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...