6 Eylül 2017 Çarşamba

YOL ÜSTÜNDE SÜRPRİZLİ BİR MOLA


Şu anda, güneşin kara bulutların arkasından göz kırptığı Trabzon'dayım ama önceki gün akşamüstü çektiğim bu sofra fotoğrafını paylaşmadan geçemeyeceğim. 

Çünkü resmen şok oldum kaldım! 

Afyon'dan Ankara'ya giderken, Sivrihisar'daki bir dinlenme tesisi burası. 

Aslında sadece çay içmek için uğramıştık, sonra tabelalarda ballı kaymaklı gözleme yazıyordu, bir tadına bakalım dedik. Daha bir saat önce de Afyon’da yemek ve üstüne kaymaklı vişneli ekmek kadayıfı yemiştim bu arada, yani mideler sonuna kadar dolu. Neyse, gözlemeden önce masayı öyle bir donattılar ki, resmen "Biz aslında sadece gözleme istemiştik, bunlar da ne?" olduk kaldık! Sucuk, yoğurt, tulum peyniri, lavaş, fıstık-leblebi, doğal kaynak suyu… İlk başta başkasının siparişini getirdiler sandık, çünkü hepsi de birbirinden alakasız şeyler! Hadi kahvaltı olsa yine neyse de hem akşam hem de “ne alaka yani” diyeceğiniz yiyecekler… Bir baklava kadar tatlı olan ballı kaymaklı gözlemeyle sucuk? Tulum peyniriyle yoğurt? Şok olduk! Meğer hepsi gözlemenin yanında ikrammış. Üstelik hepsi de kendi yapımları, tamamen doğal! Fiyatı da çok uygun üstelik. Ne var ki pek bir şey yiyemedik çünkü daha yeni yemiştik, üstüne hiç beklenmedik bu sofra cidden sürpriz gibi oldu. 

Ağzımız kulaklarımızda ayrıldık. Cidden çok iyi, müşteriye değer veren bir konsept bu. Başka yerde olsa masaya gelen her şey hesaba eklenir, burada hepsi ikram! 

Bu tip jestler, ikramlar orayı müşterinin hafızasına kazıyacak bir yer haline getiriyor. Her restoran örnek almalı! 

Peki sizin de böyle girip çok şaşırarak ayrıldığınız bir kafe/restoran deneyiminiz oldu mu?

***

Bu arada, internete özel yeni hikaye serimin ilk bölümü çok yakında geliyor, azıcık daha sabredin. Yakında blogumda! 

***

Beni sosyal medyada da takip edebilirsiniz:

instagram.com/ofluoglumert

twitter.com/ofluoglumert

facebook.com/ofluoglumert 

4 yorum:

  1. ah en sevdiğim şey. yemek :)

    YanıtlaSil
  2. Evet bir hafta önce Rembetiko diye bir meyhaneye gittik. Ben hayatımda ilk defa rakıdan tat aldım orada. İçeyim mi içmeyeyim mi diye düşünürken, şalgamla deneyin dediler, şalgam ikramımız olsun... O akşam rakı isteyene 2 çeşit meze ikram geliyormuş, onlar da geldi... Hesabı öderken de 9 tl'yi çizmişler, indirim... Bir daha gitmek için can atıyorum canlı Balkan müzikleri de şahaneydi :)

    YanıtlaSil
  3. Ya ne güzel keşke herkes böyle olabilse...

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...