16 Mayıs 2015 Cumartesi

ÖYKÜLERİM E-BOOK'TA!

Matbu kitabım çıkana kadar yazı boş geçirmek istemedim ve dünyada yayıncılık sektörünün son trendi olan self-publishing olayına ülkemizde giren ilk isimlerden biri olayım dedim! Biliyorsunuz, yazmayı çok seviyorum ve aslında yazdıklarımızın okura hangi vasıtayla ulaştığının pek de bir önemi olmadığını fark ettim. Bu nedenle Ters Düz ve Kadınsal Şeyler adındaki iki farklı öykü serimin ilk bölümleri an itibariyle www.publitory.com'da! Bilgisayarınızdan, tabletinizden, cep telefonunuzdan, e-book'unuzdan veya e-reader'ınızdan okuyarak siz de dijital tarihe adınızı yazdırabilirsiniz! Ama peşin peşin söyleyeyim: Ben bu öykü serilerini televizyon dizisi tadında olsun, kolay okunabilsin ve sürüklesin diye yazdım. Yani edebi açıdan (şimdilik) fazla bir beklentiniz olmasın. Zaten ileride bu ve bilgisayarımda biriken diğer öykülerimi (özellikle Ters Düz'ü) dizi senaryosuna da dönüştürmek istiyorum.

İşte öykülerimin konusu:

Ters Düz


"Geçmişte düşen bir kar tanesi, çığ gibi büyüyüp geleceğe uzanırsa ne olur?

Trabzon'un Bozbalık Köyü'nde doğan Ece’nin çocukluğu, annesi onu doğururken öldüğü ve babası başka bir kadınla evlendiği için çok kötü geçmiştir. Ece on yaşına geldiğinde, üvey annesinin hamile olduğunu öğrenir ve İstanbul'daki teyzesinin yanına taşınır. Şimdi yirmi sekiz yaşında, yakında ilk kitabını çıkaracak olan bir yazardır. Eski hayatını tamamen geride bırakmayı başarmıştır ve hiçbir şeyin bunu bozmasına izin vermez. Ta ki, evi terk ettiğinden beri hiç iletişim kurmadığı babası Kadir'den bir mektup alana dek. Artık herkesten sakladığı geçmişiyle yüzleşmek zorundadır.

Ters Düz'ün aşk, sır ve gerilim üçlüsüyle örülü hikayesi başlıyor! Trabzon'un kurgu ürünü Bozbalık Köyü'nün toprakları eski aşkların yeniden alevlenişine, sırların gün ışığına çıkışına, ihanet zincirlerinin kopuşuna, gizem dolu cinayetlere ve kötü bir kaderin başlangıcına ev sahipliği yapacak. Bu köyden çıkış yok!"

Kadınsal Şeyler


"Lise yıllarından beri çok yakın olan dört arkadaş: Özgü, Duru, Bal ve Eda. Özgü, artık üniversitenin en popüler kızıdır. Erkekler onunla olmayı, kızlar o olmayı istemektedir... Ve biri onun ölmesini.

Özgü, kendi evinde verdiği bir parti sırasında, sevgilisi Savaş onu terk eder. Diğer üç kız bu duruma içten içe sevinir, çünkü onlar da birbirlerinden gizli, Savaş'la ilişki halindedirler. O gece, Özgü'nün terk edilip havuza düşmesinden sonra parti biter ve bir şey olur: Kızlar, Özgü'nün cansız bedenini, kan gölüne dönmüş olan küvette bulurlar. O günden sonra geride kalanların hayatları asla eskisi gibi olmayacaktır.

Sımsıkı bağlı ya da pamuk ipliğine sarılı arkadaşlıklar... Yasak aşklar... Karanlıklar sırlar... Dedikodular... Yani 'kadınsal şeyler'..."

Taze çıktı!

Kapakları da ben yaptım bu arada... Bir şeyler tasarlamayı çok seviyorum, e işin en güzel kısmını da başkasının yapmasına göz yummak olmazdı... Basılacak olan kitabımın kapağını da kendim yapacağım... Beğendiniz mi?

 
Mert Ofluoğlu

8 yorum:

  1. iyi olmuş kutlarım gelirim yine. duyururum da. hiç durmadan bişiler yazıyosun en hoş olanı bu işte :)

    YanıtlaSil
  2. Çok sevindim... :) yazı yazmayı seven biri olarak, senin bu girişimin, ben yaşamışım gibi mutlu etti beni... Keşke insanlar okumaya gereken önemi verseler de emekler tam olarak hak ettiği yeri bulsa... Ama çok gençsin tabi.. bu birikimler ilerde seni hak ettiğin yere getirecektir....:) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Hayırlı uğurlu olsun, paylaşalım biz de. Ben alışamadım ama bu e-book lara.

    YanıtlaSil
  4. Güzel yorumlarınız için çok teşekkürler ama e-kitap matbunun yerini tutar mı hiç... o başka bu başka... :)

    YanıtlaSil
  5. Hadi ,hayirlisi. Bol okurlu olsun.Google+ da duyurayim..

    YanıtlaSil
  6. çok beğendim , her adımda emeğin olsun istiyorsun. başaracağına inanıyorum. hikaye yok mu bu akşam. yayınlamamışsın daha , hadi hayırlısı.

    YanıtlaSil
  7. An itibariyle ilk bölüm blogda! :)

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...