10 Mayıs 2014 Cumartesi

YENİ ÖYKÜ SERİSİ - "YOK" - 2 YENİ FRAGMAN!




"Yok", özellikle "Ters Düz" okurlarının sevebileceğini düşündüğüm bir atmosfere sahip. "Ters Düz"ün romanını yazarken aldığım mesajlardan ötürü, kemik okurları memnun etmek adına bu seriye başlama kararı aldım. Yani bu yeni serim de aile ve sır unsurları üzerine kurulu. Arka planda da geçmiş, aşk ve gizem ögeleriyle çevrili. Konuya gelince:

Annesinin gözleri önünde öldürülmesinin ardından bunu sorguladığı için babası tarafından genç yaşında evden kovulan Kenan, otuz beş yaşına geldiğinde, artık yabancılaştığı babası ve ablasının yanına, Burgazada'ya geri döner. Babası bunamış, ablası da ona baktığı yıllarda dışarıdaki sosyal hayattan bir hayli geri kalmıştır. Pek de düzgün olmayan adaptasyon sürecinden sonra, içini kemiren soruya cevap aramaya başlar: Babası neden annesini öldüren adamın peşine düşülmesini istememiştir? Yaşlı babasının hafızası gidip geldiğinden bu soruya bir cevap alamaz. Sorar, cevap alamaz, sorar, cevap alamaz ve sinirleri gerilmeye başlar.

Aile geçmişinde korkunç sırlar vardır. Kenan bu sırları açığa çıkarmaya başladıkça, tahmin bile edemeyeceği sürprizlerle karşılaşır.

"Her şeye yeniden başla. Önce hayatına." sloganıyla yola çıkan "Yok", sezon arasındaki "Ters Düz"ün boşluğunu dolduracak gibi!


7 yorum:

  1. Ziyaretin için teşekkür ederim. Okumayı, hikayeleri severim. Sırada komedi olsun. Bu günlerde oldukça ihtiyacımız var değil mi :))
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Bloguma ziyaret etmişsiniz iadesi ziyaret yapalım dedim sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel merakla bekliyorum :))
    Bu konuyu herkes beğenir :)

    YanıtlaSil
  4. Slogan çok etkileyici!

    YanıtlaSil
  5. Bekliyoruz :) Kolay gelsin .

    YanıtlaSil
  6. yahu kafam karıştı ama. ali cezmi de burgazadaya ablasına gitmedi mi yaa :)

    YanıtlaSil
  7. burgazada aynı ama olay örgüsü farklı sanırım.

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...