6 Aralık 2016 Salı

İKİ MEKAN YAZISI VE MACCHIATO VE BOZA


Bu yazımda size İstanbul'dan iki kafe/mekan önerisinde bulunacağım.

Beni tanıyanlar çok iyi bilir, bir kitabevinde saatler geçirebilirim. Hele de o kitabevinde kitap ve derginin yanı sıra çizgi roman da varsa. Hele de o kitabevi aynı zamanda bir kafeyse. Hele de o raflardan birinde kendi yazdığım Ters Düz'e rastlamışsam!



Size tanıtacağım kafelerden ilki Akaretler'deki Minoa Kafe. Aslında burası bir kitabevi-kafe. Karaköy'dekiler kadar olmasa da, şık ve lüks bir yer. Ancak gelin görün ki eleştirmeden duramayacağım. Macchiato'yu küçücük fincanda kibar kibar içmek zorunda kalıyorsunuz. Bir iki yudumda hemen bitiveriyor. Buranın her şeyi çok küçük, ama fiyatlar almış başını gitmiş durumda. O nedenle her ne kadar gerek dekoratif gerek şık olsa da, fiyatlar nedeniyle Minoa Kafe'ye puanım 6/10. 


Şimdi tanıtacağım Bistro Sports Acarkent'e ise ilk kez geçtiğimiz cumartesi günü gittim. İlk görüşte çok beğendim burayı. Gerçekten çok rahat ve şık bir mekan. Karamelli macchiato içtim, inanılmazdı. Minoa'da da aynısından içmiştim ama aradaki farkı görebiliyorsunuz. Sunumda bile görsellik olarak fark var. Yanında küçük bisküvi ikramı var. Buranın elmalı pastası ve pancake'i de nefisti. Puanım 8/10.



İşte böyle... Geldi tarçınlı salep ayları... 

Salep demişken, hiç boza içtiniz mi? Ben ilk kez geçenlerde fırsat bulup içtim. Çok merak ediyordum (aşağıdaki fotoğraftaki boza değil, salep fotoğrafı). Öncelikle, kış aylarında olunca bozayı sıcak içecek sananlar, hayır, bu soğuk bir içecek. Aslında yiyecek bile diyebiliriz çünkü o kadar yoğun/katı ki, ancak kaşıkla yenilebiliyor. Ve tadı sizce de aşureye benzemiyor mu? Ya da tencerenin dibinde soğumuş muhallebiye? Yani hem sevdim hem sevmedim ben bozayı. Keşke sıcak olsaymış. Ve dediğim gibi, aşureye benzettim ben. 

Sizler boza hakkında ne düşünüyorsunuz? Yazdığım kafelere gidenleriniz var mı?


Beni sosyal medyada eklemeyi de unutmayın:


7 yorum:

  1. Yaa öneriler için çok teşekkür ederim. Birde çoooook sessiz ve kitap kokulu bir mekan biliyor musunuz İstanbul'da? En önemlisi sessiz olması :)

    YanıtlaSil
  2. Burası çok güzelmiş bende Istanbula gelirsem ugrayacağim :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel paylaşım olmuş. mekanlar çok güzel gözüküyor gerçekten... emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. çok güzel yerler keşfetmişsin :)

    YanıtlaSil
  5. Bu kitap kafeleri seviyorum. Saatlerce sıkılmadan zaman geçirebiliyorum. :)

    YanıtlaSil
  6. Çok beğendim ben bu kitap kafeyi sıcaklığını buradan hissettim. Tabi fiyatların değil:)

    YanıtlaSil
  7. boza seviyom yaaa ikinci kafeyi hiç duymadım acarkent de görmedim zaten ilkini biliyom ama orda nero filan çok giderim bak :)

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...