6 Aralık 2017 Çarşamba

BEŞİKTAŞ'TA ŞİRİN BİR KAFE VE EKMEK DÜŞKÜNLERİ İÇİN BİR ADRES

Bu yazımda sizlere Beşiktaş'ta son derece hoş bir kafeden ve benim gibi ekmek düşkünlerinin bayılacağı bir adresten bahsedeceğim. 


Parodia'yı duydunuz mu? Burası hepimizin çoğu zaman yolunun düştüğü Beşiktaş’ta şirin, sevimli bir kafe. Daha içeri girer girmez zevkli dekorasyonuyla hemen dikkatinizi çekiyor. Yeşil, gri ve beyazı sıkça gördüğünüz, minimal ve endüstriyel diyebileceğimiz tarzda döşenmiş bir mekan. Ben içinde kitap ve dergi olan kafeleri çok seviyorum, Parodia da bunlardan bir tanesi. Kahvenizi yudumlarken tezgahın üstündeki dergileri karıştırabiliyorsunuz.



Menüdeki fiyatlar da son derece uygun Parodia’da. Ben tercihimi közlenmiş sebzeli tost ve mint mocha’dan yana kullandım. Pek fazla kahve seven biri olmasam da, yani çayı kahveye tercih etsem de, en kısa zamanda tekrar gidip mint mocha içmek istiyorum! Öyle sevdim. Bu arada Parodia adının bir anlamı var. Kendisi bir tür kaktüsmüş ve kafe adını bundan alıyor, ayrıca masaların üstünde de adına yakışan şirin küçük kaktüsler var. Beşiktaş’a yolunuz düşerse, Parodia’ya mutlaka uğrayın derim. Sayfalarına şuradan göz atabilirsiniz.


Özellikle kahvaltı, ekmek, çay saati ve tatlı-pasta gibi konulara çok düşkünüm, biliyorsunuz. İstanbul'da kahvaltı yaparken beyaz ekmek yemek istemiyorum, çünkü içine ne koydukları belli değil (ama mecburiyetler...). Hele İsveç'teyken yediklerim ekmekse, bizim ülkemizde ekmek diye alıp yediğimiz şeyler ne diye sormadan edemiyorum. Trabzon Vakfıkebir ekmeği ve mısır ekmeğini hariç tutarak söylüyorum tabii ki, ama Trabzon dışında satılan "Trabzon ekmekleri" hiç de öyle olmuyor. Anlayacağınız büyük şehirlerde, kalabalık yerlerde alıp yediğimiz ekmeklere maalesef ekmek gözüyle bakamıyorum, özellikle de Trabzon ve İsveç ekmeklerini bilen biri olarak... Neyse ki bazı özel ekmek üreticileri var. Bio Gurme de onlardan bir tanesi.


Benim gibi ekmek meraklıları için Bio Gurme son derece iyi bir adres! Ekşi mayalı ekmek, zeytinli-kuru domatesli ekmek, altamura (yoğurtlu ekşi maya ile hazırlanır tereyağlı sarı buğday ekmeği) ekmeği, cevizli çavdar ekmeği, tam buğday ekmeği, siyez tam buğday ekmeği, cevizli ekmek, rustik ekmek, biscotlar, kısacası burada yok yok... Ekşi mayalı, rustik, cevizli, zeytinli-domatesli ekmeklerine özellikle bayıldım. Ben işte böyle kek gibi ekmekleri seviyorum, içleri dolu dolu ve yoğun oluyor. Bio Gurme'de üzümlü, incirli, kayısılı sultan ekmeği ve yaban mersinli ekmek olduğunu duyunca, onları da çok merak etmeye başladım. Keşke cranberry’li ekmek de yapsalar - İsveç’te yemiştim, çok iyiydi ya!

En kısa zamanda yeniden sipariş vermek istiyorum. Siz de Balıkesir merkezli Bio Gurme'den sipariş vermek için sayfalarına bakabilirsiniz.


2 yorum:

  1. Ekmeksiz yaşayamam :D Makarnayı bile ekmekle yerim, yolum düşerse bir gün gideceğim

    YanıtlaSil
  2. buna da bakayım. beşiktaş kahvaltı cumhuriyetine bayılırıım :)

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

KİTAP ALINTISI

Yeni romanım Benim Küçük Şaheserim'den bir alıntı:  "Kitaplar onun ecza dolabıydı. Hastalanırsa -ruhu hastalanırsa- hangi kitabı aç...