21 Haziran 2014 Cumartesi

BİR SARDUNYA KLASİĞİ: GİTMEK Mİ KALMAK MI?

Marmaris'e olan aşkımı, tutkumu, sevgimi biliyorsunuz. Selimiye de Marmaris'in tatil köylerinden biri. Bu yıl Ağustoslarda gideceğim Marmaris'e. Selimiye de Marmaris'e gidince birkaç günlüğüne kalmaya gittiğimiz bir yer. Yani klasikleşti artık.

Orada bir Sardunya Restoran var. Yemekleriyle karnınızı doyuran fiyatlarıyla gözünüzü korkutan, iskeleye demirleyen yatlardan her an ünlü birilerinin çıkabileceği bir yer. Birkaç odası da var, ama burası otelden çok restoran olarak kullanılıyor. Özellikle akşamları, eğer rezervasyonunuz yoksa boş masa bulmanız mümkün değil. Yemekler gerçekten leziz (Orfoz balığı, ahtapot, kalamar tavsiye edilir) ancak fiyatlar gerçekten abartılı. Gerçekten.

İskeledeki yatlarsa, tatilcileri gündüz ayrı (dev cüsseleriyle yer işgali) gece ayrı (yatlardaki mazot kokusuyla orfoz balığının tadı birbirine karışınca pek sevimli olmuyor) etkiliyor!
Selimiye özellikle son beş yıldan beri Marmaris gibi ünlenince, fiyatlar arttı ve yer bulmak da zorlaştı. Aman... Bu yıl da boş versek bu Sardunya'yı... Tekneyle bir gece denizde kalsak, yıldızlara bakıp uyusak... Selimiye'ye de günübirlik gidip gidip gelsek...

3 yorum:

  1. Marmaris güzel yer ama gel gör ki gidemiyorsun :) bir gidip gezsem belki küçük bir tatil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa gidin mutlaka! Küçük tatiller bazen daha dolu doludur... :)

      Sil
  2. ayy ben de hisarönüne gidiceeem :)

    YanıtlaSil

Gmail hesabı olmayanlar, anonim seçeneği ile yorum yapabilir... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim!

YENİ ROMANIM BENİM KÜÇÜK ŞAHESERİM ÇIKTI! ARTIK SİZİNDİR...

Üçüncü romanım Benim Küçük Şaheserim, Remzi Kitabevi etiketiyle bugün çıktı! Bu yeni romanımda,  Remzi Kitabevi'nin paylaştığı videoda ...